ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΨΥΞΗ

με CLIMA CANAL της JAGA

Εξοικονόμηση Ενέργειας, Αισθητική Χώρου και Υγιεινή Ατμόσφαιρα

Θα θέλατε το σπίτι σας να αποπνέει ζεστασιά τον χειμώνα και αναζωογονητική δροσιά ή πλήρη ψύξη το καλοκαίρι;

Θα θέλατε το περιβάλλον που εσείς και η οικογένεια τους ζείτε να είναι μοντέρνο, υγιεινό, δίχως αισθητικούς καταναγκασμούς και να
καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια;

Το συστήμα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και ψύξης της TEMPA με τα clima canals της JAGA, λειτουργεί με μονάδες αερίου (όταν πρόκειται για θέρμανση) και με αντλίες θερμότητας (όταν πρόκειται για θέρμανση, δροσισμό και ψύξη), και είναι ειδικά μελετημένα για τις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες. Εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και ομοιόμορφη κατανομή της θέρμανσης, δροσιμού και πλήρους ψύξης σε ολόκληρο το σπίτι σας.

Τα Πλεονεκτήματα της Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

Εξοικονόμηση ενέργειας έως και 35% σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα, χάρη στη χαμηλή περιεκτικότητα νερού (0,5lt κατά μέσο όρο) σε κάθε clima canal.

Τα clima canals της JAGA αποκρίνονται ταχύτατα στις θερμοκρασιακές μεταβολές σε σχέση με την κλασσική ενδοδαπέδια θέρμανση.

Εξασφαλίζουν ισοκατανομές θερμότητας και διατηρούν σταθερή θερμόκρασία και σωστό επίπεδο υγρασίας στο χώρο.

Λειτουργούν τέλεια σε χαμηλή θερμοκρασία 45 °C – 55 °C ακόμα και σε 30 °C – 35 °C και συνεπώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν με συστήματα πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, όπως είναι οι αντλίες θερμότητας και οι λέβητες αερίου.

Προσφέρουν ταχύτητα θέρμανσης & ψύξης χωρίς να βασίζονται σε συνεχή λειτουργία.

Περισσότερος χώρος: Ξέρετε ότι τα σώματα δεσμέυουν 7% – 10% του καθαρού χώρου ενός σπιτιού;
Με τα ενδοδαπέδια clima canals όλοι οι χώροι είναι ελεύθεροι και η αρχιτεκτονική διαμόρφωση γίνεται εύκολη διαδικασία.

Πρακτικότητα & αρχιτεκτονική διαδικασία:
Ενδείκνυται για σπίτια με μοντέρνα και ελεύθερη αρχιτεκτονική διαρρύθμιση (open plan χώρους χωρίς τοίχους, εσωτερικά αίθρια με μεγάλα ύψη, καθιστικά με μεγάλα ανοίγματα κ.λπ.)

Άνετες συνθήκες διαβίωσης λόγω της τέλειας κατανομής θερμοκρασίας από το δάπεδο (max 35 °C) ως την οροφή.
Η υγρασία του χώρου διατηρείται σε κανονικά και σταθερά επίπεδα και δεν έχουμε μεταφορά σκόνης από τα ρεύματα αέρα. Οι συνθήκες διαμονής είναι ιδανικές για πάσχοντες από άσθμα ή αλλεργίες.

Πως Λειτουργεί

Προ-συναρμολογημένο clima canal θέρμανσης ή θέρμανσης-δροσισμού ή θέρμανσης-ψύξης τοποθετείται στο έδαφος με τη τελική του όψη να καταλήγει στο ύψος του τελικού πατώματος της επιλογής σας: ξύλο, πλακάκια, μάρμαρο, γρανίτης κ.α.

Ειδικά μονωμένοι σωλήνες εισαγωγής-επιστροφής οδηγούνται στο clima canal του κάθε δωματίου από ένα κεντρικό συλλέκτη ,που καταλήγουν όλες οι σωλήνες εισαγωγής-επιστροφής όλων των δωματίων.

Το χειμώνα ζεστό νερό διατρέχει αρμονικά τα clima canals (10) χαρίζοντας σας θαλπωρή, υγιεινό και άνετο περιβάλλον, ενώ κατά τους θερινούς μήνες τα ίδια clima canals (10) τροφοδοτούνται με δροσερό νερό εξασφαλίζοντας σας μια ευχάριστη δροσερή ατμόσφαιρα με σταθερές θερμοκρασίες.
Εάν θέλουμε τους θερινούς μήνες να έχουμε πλήρη ψύξη  χρησιμοποιούμε τα clima canals (13 ή 19).

Τα Βασικά Στοιχεία Ενός Συστήματος Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης & Ψύξης

Το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης & ψύξης  της ΤΕΜΠΑ αποτελείται από μοναδικά, τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα, που εξασφαλίζουν ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας, ακριβή ρύθμιση της θερμοκρασίας για κάθε χώρο, μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και αντοχή στον χρόνο.

Ενδοδαπέδια Κανάλια Clima Canals 8/10/13/19

με υψηλές αποδόσεις σε θέρμανση-ψύξη και εξαερισμό
Αποδόσεις μέχρι 13000watt Θέρμανση & 7000watt Ψύξη!

Εξοπλισμένα με DC ανεμιστηράκια για αθόρυβη λειτουργία και εξοικονόμηση έως 50% σε κατανάλωση ρεύματος

Εξοικονόμηση ενέργειας έως  60% χάρη στην τεχνολογία Low-H20 και υγιεινός κλιματισμός με σωστά επίπεδα υγρασίας χωρίς να ξηραίνει την ατμόσφαιρα.

Ιδανική λύση για λειτουργία με αντλία θερμότητας χάρη στην χαμηλή περιεκτικότητα νερού στη συνολική εγκατάσταση θέρμανσης-ψύξης για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Ταχύτατη απόκριση στην ζήτηση μας για θέρμανση & ψύξη.

Σωλήνες  PEx/Al/PE 18x2 / 20x2

Σωλήνες  PE-x/Al/PE 18×2 / 20×2 πολλαπλών στρωμάτων βασισμένοι σε σωλήνα από δικτυωμένο πολυαιθυλένιο (PE-x), ενισχυμένο με φύλο αλουμινίου (Al) και επιπλέον επένδυση πολυαιθυλενίου (PE) και εξωτερική μόνωση 10mm της “IVT Gmbh” σύμφωνα με το DIN 4726/4722 και DIN 16893 με φράγμα οξυγόνου.
Χρώμα: Μπλε ή Λευκό

ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ TEMPA

Συλλέκτης με δικούς του ηλεκτρικούς ρυθμιστές στην εισαγωγή για ανεξαρτησία θέρμανσης ανά χώρο/όροφο/ζώνη ανάλογα με τις απαιτήσεις και ανάγκες σας.
Επιτρέπει την σύνδεση από 2 έως 13 κυκλωμάτων που μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια & ευκολία, σύμφωνα με τον πίνακα των δεδομένων της εγκατάστασης που σας δίνεται από την TEMPA.

Ηλεκτρικός ρυθμιστής on-off για ανεξαρτησία θέρμανσης ανά χώρο/όροφο/ζώνη ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας

Ενδοδαπέδιος Δροσισμός & Ψύξη

Δροσισμός με Αντλία Θερμότητας

Εάν θέλουμε τούς  θερινούς μήνες να έχουμε μία ευχάριστη δροσερή ατμόσφαιρα με σταθερές θερμοκρασίες γύρω στους 25 °C χρησιμοποιούμε τα clima canals-10 τροφοδοτώντας τα  με δροσερό νερό 15-17 °C και έτσι εξασφαλίζουμε μια θερμοκρασία στο κάθε δωμάτιο 24-25 °C.

Επειδή το σύστημα ευρίσκεται σε συνεχή λειτουργία επιτυγχάνεται μια σταθερή  θερμοκρασία 24-25 °C σε όλους τους χώρους χωρίς μεταβολές και κρύα ρεύματα.

Αυτό το σύστημα δροσισμού επιτυγχάνει ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας γιατί τίς περισσότερες  ώρες της ημέρας η αντλία θερμότητας παραμένει εκτός λειτουργίας.

Ψύξη με Αντλία Θερμότητας

Εάν θέλουμε τους θερινούς μήνες να έχουμε πλήρη ψύξη γιατί ο δροσισμός δεν μας καλύπτει χρησιμοποιούμε τα clima canals 13 -19  τροφοδοτώντας τα με κρύο νερό 7-9 °C και έτσι εξασφαλίζουμε στο σπίτι μας την ιδανική θερμοκρασία που θέλουμε ανά χώρο/όροφο/ζώνη ανάλογα με τις απαιτήσεις  και τις ανάγκες μας.

Αυτό το σύστημα ψύξης λειτουργεί & καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια βάσει των  εξωτερικών θερμοκρασιών & των αναγκών μας.

Έτσι επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας ενώ εξασφαλίζει σταθερές θερμοκρασίες & άνετες συνθήκες διαβίωσης.

Επιτυγχάνουμε μεν εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά μικρότερη των άλλων λύσεων, γιατί  βάσει των περισσοτέρων απαιτήσεων μας δουλεύει η αντλία θερμότητας σε μεγαλύτερες διαφορές θερμοκρασιών μεταξύ της εξωτερικής μονάδας & των clima canals 13 -19.

Φυσικά η μεγαλύτερη επιβάρυνση ενέργειας γίνεται μόνο στις ώρες αιχμής των πολύ υψηλών θερμοκρασιών(καύσωνας) αλλά & πάλι πολύ χαμηλότερη επιβάρυνση  από οιονδήποτε άλλο σύστημα εκτός της αντλίας θερμότητας & των clima canals 13 -19  της Jaga.